Repàs 2016, Feliç 2017!

Aquest any 2016 ha sigut el catorzè any de la nostra estimada associació, es diu ràpid però portem 14 anys des de la nostra fundació al garatge d'un dels socis. En aquell inici només erem uns quants frikis que volien jugar a rol, miniatures i a jocs de taula. Amb aquesta idea aquells nois de divuit anys han anat canviant, han enganyant a més socis (com a mi m'agrada dir de forma afectuosa) i han creat una associació que hem fa sentir orgullós de ser president, soci i fundador.

En els últims anys el boom dels jocs de taula moderns havia arrasat amb les partides de rol a l'associació, però aquest any estic molt content que un grup de socis estableixin les directrius, un altre cop, dels jocs de rol. Han fet les one-shot dels divendres una atracció per a molts nous simpatitzants i algun soci nou.
Però tampoc hem parat de créixer amb els temes de jocs de taula, continuant amb les nits lúdiques i creant activitats noves com les Juguem!.

Com a conclusió podríem dir que AJ CdR Banshee Errante és moltes coses, perqué Banshee Errante es ...

... Oci alternatiu. En una època de consoles, mòbils i televisions, portem a les nostres nits lúdiques més de 50 participants cada nit, i no sempre els mateixos.

... Educació. Al 2016 vam portar a Oriol Ripoll, professor del grau de videojocs, i Natxo Maté, professor de ciències socials, per que ens parlessin de de la Gamificació a l'Aula.

... Família. Amb les nostres activitats a l'Espai Gatassa o amb la nostra nova activitat “Juguem!” hem portat un espai per a reunir a la mateixa taula pares, mares i fills sota el sostre del joc modern.

... Mataró, barri a barri. Hem participat amb els nostres jocs de taula moderns i el soft combat a festes de barri com a Cerdanyola, Cirera, Via Europa i Boet.

... Cooperació i solidaritat. A part de apropant-nos a les causes individualment, la nostre subhasta benèfica va recaptar 609€ per “Por la sonrisa de un niño” de “Ayudar jugando”.

... Promoció dels autors novells de jocs de taula. Creant aquest any la nostra segona edició del concurs de jocs de taula ILUDO 2016. Tenint en compte que el primer guanyador ja té el joc publicat a través de Verkami i el podreu trobar a moltes botigues. A més, el guanyador d'enguany ja te signada la seva publicació amb la editorial 2Tomatoes.

... Voluntariat. Hem de recordar que tot el que fem ens costa temps i diners, cap soci es beneficia de les activitats. I encare i així a cada activitat, a cada reunió, a cada decisió estem tots fent el que sigui possible per fer-la més gran.

... Divulgació. Hem creat una xarxa de twitter i facebook per transmetre la idea de joc lúdic familiar i social de caire educatiu i no lucratiu. En breu també podreu gaudir del nostre petit programa a Youtube parlant i entrevistant a la gent del món dels jocs de taula.

... Cultura. I sobre tot és cultura, segons la vikipèdia la cultura és la creació i realització de valors, normes i béns materials per l'ésser humà. Des de la nostre associació creiem, i no estem sols, que no hi ha millor manera de transmetre valors que a partir del joc, o parlar de normes amb un joc de taula és quasi inherent amb el mateix procés del jugar. Per això, som cultura.

Desprès d'aquest immillorable 2016, esperem que el 2017 sigui millor.

Feliç 2017!
Ens veiem,
Javi “Pobin” Rodríguez

President de AJ CdR Banshee Errante

Comentarios

Entradas populares